آموزش کامل برنامه نویسی کاربردی با جاوا با طراحی gui

در این دوره آموزشی مفاهیم اولیه برنامه نویسی جاوا ، برنامه نویسی شی گرایی در جاوا، طراحی واسط گرافیکی کاربر در زبان جاوا و برنامه نویسی بانک اطلاعاتی در جاوا آموزش داده می شود....

آموزش کامل برنامه نویسی کاربردی با جاوا با طراحی gui

پيشنيازها

براي استفاده از اين دوره آموزشي بهتر است با يكي از زبان هاي برنامه سازي مثل C يا C# و .. آشنايي داشته باشيد. در صورتي كه تا به حال برنامه نويسي نكرده ايد هم مي توانيد از اين دوره استفاده كنيد ولي نياز به تلاش بيشتري مخصوصا در جلسات ابتدايي دوره خواهيد داشت.

مدرس

محمد محمدي ، كارشناس ارشد مهندسي نرم افزار و عضو هيات علمي دانشگاه فني و حرفه اي

محتواي بسته آموزش کامل برنامه نویسی کاربردی با جاوا با طراحی gui

هر کدام از بخش های بسته آموزش کامل برنامه نویسی کاربردی با جاوا با طراحی gui را می توانید، بصورت جداگانه خریداری کرده یا اینکه کل بسته را یکجا ثبت نام کنید که در این صورت، در پنل شخصی تان به تمام قسمت های آن دسترسی مشاهده و دانلود خواهید داشت.
1
در این جلسه زبان جاوا معرفی شده و ویژگی های آن برشمرده می شود. اهمیت زبان جاوا به دلیل شی گرا بودن، قابل حمل بودن و برنامه نویسی برای سیستم عامل اندروید می باشد.
2
برای شروع برنامه نویسی به زبان جاوا نیاز به نصب JDK و محیط مجمتمع برنامه نویسی مثل eclipse و netbeans می باشد
3
نرم افزار netbeans محیطی مجتمع برای برنامه نویسی جاوا فراهم می کند. در این فیلم آموزشی با محیط این نرم افزار آشنا می شوید
4
در این جلسه روش تعریف شناسه ها و متغیرها و انواع داده ها و کاربردها و تفاوت های آنها آموزش داده می شود.
5
هر زبان برنامه نویسی از جمله زبان جاوا دارای مجموعه ای از عملگرهای محاسباتی، مقایسه ای و منطقی است. در این جلسه این عملگرها مورد بررسی قرار گرفته و روش استفاده از عملگرها در زبان جاوا آموزش داده می شود.
6
در زبان جاوا برای دریافت داده ها از کنسول از کلاس اسکنر (Scanner) استفاده می شود. متدهایی نیز برای دریافت انواع داده ها وجود دارند که در این جلسه معرفی می شود. با استفاده از آموزش این جلسه خواهید توانست هر نوع داده ای را از کنسول جاوا دریافت کرده و هر نوع خروجی را نمایش دهید.
7
در این جلسه چند تمرین برنامه نویسی محاسباتی انجام می شود.
8
در زبان جاوا چند ساختار شرطی وجود دارد شامل if ، if..else و switch .
در این جلسه با استفاده از مثال های برنامه نویسی جاوا، روش ایجاد ساختارهای شرطی و کاربرد هر کدام مورد بررسی قرار می گیرد.
9
برای تکرار یک یا چند دستور بیش از یک بار از ساختارهای تکرار استفاده می شود. حلقه های تکرار while ، do..while و for در این ویدئو آموزش داده شده اند
10
آرایه ها برای نگهداری تعدادی از داده های هم نوع استفاده می شوند و در بیشتر برنامه ها بکار می روند. در این آموزش روش تعریف آرایه ها، مقداردهی و پیمایش آنها را بررسی می کنیم. همچنین برنامه هایی برای پیدا کردن ماکزیمم اعداد آرایه و جستجو در آرایه به زبان جاوا پیاده سازی می شود.
11
رشته ها آرایه ای از کاراکترها هستند و با استفاده از کلاس String تعریف می شوند. این کلاس متدهایی برای پردازش رشته ها دارد که در این جلسه بررسی می شوند.
12
یک آرایه می تواند دارای سطر و ستون باشد که به آن آرایه دو بعدی یا ماتریس می گویند. در این جلسه روش تعریف و مقداردهی اولیه و پیمایش آرایه های دوبعدی و بیشتر آموزش داده شده است.
13
کلاس ArrayList یک ساختار پویا برای نگهداری مجموعه ای از عناصر است. در این جلسه روش تعریف ArrayList کار با متدهای مهم آن آموزش داده می شود.
14
در این جلسه مفاهیم اصلی شامل تعریف کلاس و اشیا و روش شناسایی کلاس ها و اشیا در محیط های عملیاتی آموزش داده می شود.
15
هر زبان برنامه نویسی روشی برای پیاده سازی کلاس ها و اشیا دارد. در این این جلسه یک کلاس نمونه برای زمان تعریف شده و متدهای آن پیاده سازی می شوند.
16
زبان جاوا برای سازماندهی کلاس ها و برنامه ها ازروش بسته بندی استفاده می کند. در این روش تعدادی از کلاس ها در داخل یک بسته (package) قرار می گیرند و جدا از فایل های فیزیکی با هم در کنار هم دیده می شوند.
17
یکی از ویژگی های برنامه نویسی شی گرا، محافظت از دسترسی های غیرمجاز و نادرست به داده ها است که در قالب یک کلاس بسته بندی شده اند. در این جلسه اصلاح کننده های public ، private ، protected و package private در جاو بررسی می شوند.
18
هر کلاس دارای تعدادی تابع یا اصطلاحاً متد می باشد. در این جلسه روش پیاده سازی انواع متدها و استفاده از آنها و همچنین سربارگذاری تابع (function overloading) بطور کامل آموزش داده می شود.
19
تابع سازنده دارای دستوراتی است که در هنگام ایجاد اشیا اجرا می شوند. تابع setter برای مقداردهی متغیرعضو کلاس و تابع getter برای خواندن مقدار آن استفاده می شود. در این جلسه ساخت این توابع با استفاده از netbeansاین موارد آموزش داده می شود.
20
متغیرها و توابع استاتیک متعلق به خود کلاس هستند نه اشیای آن که در این جلسه اموزش داده می شوند.
21
این فایل شامل پروژه های برنامه نویسی جاوا است که طی جلسات اول تا بیستم دوره آموزش برنامه نویسی جاوا نوشته شده است .
22
کلاس ها می توانند دارای انواع خاصی باشند. که کلاس های خاص از کلاس عمومی تر ارث می برند. کلاس اصلی یا پایه ویژگی ها و رفتارهای خود را به کلاس های فرزند ارث می دهد.
23
کلاس ها می توانند دارای انواع خاصی باشند. که کلاس های خاص از کلاس عمومی تر ارث می برند. کلاس اصلی یا پایه ویژگی ها و رفتارهای خود را به کلاس های فرزند ارث می دهد. هر کدام از کلاس های پایه یا فرزند می توانند دارای تابع سازنده باشند.
24
در ارث بری کلاس ها ، اشیای کلاس فرزند می توانند به عنوان شیی از کلاس پدر استفاده شوند یا برعکس
25
بسته awt برای ساخت برنامه های کاربردی با واسط گرافیکی در جاوا استفاده می شود.
26
در طراحی واسط گرافیکی با awt امکان هندل کردن رویدادهای مختلف وجود دارد. در این جلسه برای دکمه رویداد actionPerformed را که هنگام کلیک روی آن اتفاق می افتد، برنامه نویسی شده است.
27
بسته swing برای ساخت برنامه های کاربردی با واسط گرافیکی پیشرفته در جاوا استفاده می شود.
28
کلاس JLabel برای ساخت برچسب متنی و کلاس JButton برای ساخت دکمه عملیاتی در جاوا استفاده می شوند.
29
کلاس های JTextField برای ساخت فیلد متنی کوتاه و کلاس JTextArea برای دریافت متن های بلند و چند سطری استفاده می شود.
30
در این جلسه صفحه ماشین حساب طراحی شده و عناصر جعبه متن و دکمه های ارقام و عملگرها به آن اضافه می شوند.
31
در این جلسه برای دکمه های ارقام و عملگرهای جمع،تفریق،ضرب و تقسیم ماشین حساب دستورات لازم نوشته می شود.
32
در این جلسه برای دکمه مساوی ماشین حساب دستورات لازم نوشته می شود.
33
دکمه های رادیویی برای انتخاب یک گزینه از بین چند گزینه و جعبه های انتخاب برای انتخاب یک یا چند گزینه بصورت همزمان استفاده می شوند.
34
از کلاس های JComboBox و JList برای ساخت لیست فشرده و لیست باز در جاوا استفاده می شود. در این جلسه استفاده از این کامپوننت ها بصورت کامل آموزش داده شده است.
35
جدول یکی از مهمترین عناصر در طراحی واسط گرافیکی جاوا بشمار می رود. در این جلسه روش اضافه کردن جدول، اضافه کردن، حذف یا ویرایش سطرهای جدول و استفاده از اسکرول بار برای جدول آموزش داده شده است.
36
این فایل شامل پروژه های برنامه نویسی جاوا است که طی جلسات اول تا بیستم دوره آموزش برنامه نویسی جاوا نوشته شده است .
37
در این جلسه با امکانات نرم افزار نت بینز(net beans) برای طراحی واسط گرافیکی کاربر(gui) آشنا می شوید.
38
در این جلسه با استفاده از jdbc به بانک اطلاعاتی mysql متصل شده و دستوراتی برای خواندن رکوردها ار بانک اطلاعاتی و نمایش آنها می نویسیم
39
برای اضافه کردن رکورد به یانک اطلاعاتی از یک فرم جداگانه استفاده کرده و دستوراتی برای اتصال به بانک اطلاعاتی و درج رکورد جدید می نویسیم.
40
در این جلسه روش ویرایش و حذف رکورد از بانک اطلاعاتی را آموزش می دهیم. برای ویرایش رکود، با انتخاب رکورد از جدول، مشخصات آن را در یک فریم جداگانه نمایش داده و پس از انجام تغییرات، دستور update را روی بانک اطلاعاتی اجرا می کنیم.
41
بعد از آموزش اتصال به بانک اطلاعاتی و انجام عملیات اصلی روی آن، در این جلسه دو کلاس جاوا برای اتصال به بانک اطلاعاتی و انجام عملیات روی یک جدول پیاده سازی می کنیم. این دو کلاس می توانند به عنوان یک نمونه برای پیاده سازی هر پروژه ای استفاده شوند.
42
در این جلسه روش خواندن رکوردها از بانک اطلاعاتی و نمایش لیست رکوردها در جدول روی فریم آموزش داده می شود.
43
در جلسه قبل روش نمایش لیست رکوردها روی فریم و حذف رکورد دلخواه آموزش داده شد. در این جلسه روش افزودن و ویرایش رکوردها در جاوا با استفاده از واسط گرافیکی (gui) آموزش داده شده است.
44
پروژه های ایجاد شده طی جلسات 35 تا 42 جاوا در این قسمت برای دانلود قرار داده شده است.

جزئيات آموزش کامل برنامه نویسی کاربردی با جاوا با طراحی gui

جاوا(Java)‏یک‌ زبان برنامه‌نویسی شئ‌گراست که برای اولین بار توسط جیمز گوسلینگ در شرکت سان مایکروسیستمز ایجاد شد و درسال ۱۹۹۵ به عنوان بخشی از سکوی جاوا منتشر شد.

زبان جاوا شبیه به C++ است اما مدل شیءگرایی آسان‌تری دارد و از قابلیت‌های سطح پایین کمتری پشتیبانی می‌کند. ضریب اطمینان عملکرد برنامه‌های نوشته‌شده به این زبان بالا است و وابسته به سیستم‌عامل خاصی نیست، به عبارت دیگر می‌توان آن را روی هر رایانه با هر نوع سیستم‌عاملی اجرا کرد.

برنامه‌های جاوا به صورت بایت کدها کامپایل می‌شوند. که مانند کد ماشین هستند و به ویژه وابسته به سیستم‌عامل خاصی نیستند.

کاربردهای زبان جاوا

جاوا برای نوشتن انواع برنامه‌های کاربردی مناسب است. با جاوا می‌توان انواع برنامه‌های زیر را نوشت:

  • برنامه‌های تحت وب
  • برنامه‌نویسی سیستم‌های کوچک مانند موبایل، پاکت پی‌سی و...
  • برنامه‌های کاربردی بزرگ (Enterprise)
  • برنامه‌های رومیزی (Desktop)
  • و غیره.

نسخه های مختلف جاوا

جاوا زبانی قدرتمند است که می تواند به سه روش زیر استفاده شده و دارای سه نسخه اصلی زیر است:

  • Java SE (Standard Edition)– نسخه استاندارد : برای ساخت برنامه های سمت سرویس گیرنده سرخود.
  • Java EE(Enterprise Edition)  - نسخه سازمانی : برای ساخت برنامه های سرویس گیرنده/سرویس دهنده مثل JSP
  • Java ME (Micro Edition)– نسخه ریز : برای ساخت برنامه ها برای تلفن همراه
برچسب ها / جاوا / برنامه نویسی جاوا / برنامه نویسی شی گرا / رابط گرافیکی جاوا / بانک اطلاعاتی جاوا / پروژه جاوا / نمونه برنامه جاوا

نظرات کاربران

هرگونه سوال یا نظری دارید،می توانید در این قسمت مطرح کنید.

دانیال 1403/05/03 17:07

سلام دوستان
برای نمایش فرم ها شبیه فرم های ویندوزی در سی شارپ، در زبان جاوا چه دستوراتی باید بنویسیم؟
[پاسخ]

محمد محمدی 1403/05/11 08:45

سلام دوست عزیز
برای یادگیری کامل برنامه نویسی مثل فرم های ویندوزی می تونید از این بسته آموزشی استفاده کنید.
ولی خب برای نمایش یک فرم باید ابتدا کلاسی برای فرم تعریف کرده و مشخصات آن را تعیین کرده و اجزای روی آن را ایجاد کنید و در نهایت برای نمایش آن خاصیت visible ان را با کمک متد setVisible مقدار true بدین مثل زیر:
f.setVisible(true)

مشخصات

تعداد بازديد
1331
تعداد دانشجو
36
مدرس
محمد محمدی
تعداد جلسات
44
مدت زمان
11 ساعت و 19 دقيقه
اندازه
1220 مگابايت
هزینه ثبت نام
375 هزار تومان

برای دسترسی همیشگی به این آموزش و امکان دانلود ، در آن ثبت نام کنید.

مشاوره

در مورد مباحث دوره می توانید با مدرس صحبت کنید.


محمد محمدی مدرس دوره " آموزش کامل برنامه نویسی کاربردی با جاوا با طراحی gui " هستم.
هر گونه سوال یا ابهام یا پیشنهادی در مورد این دوره داشتید، می تونید به روش های زیر با من تماس بگیرید:
شماره همراه
09151604068
پست الکترونیکی
mohammadi.sm@gmail.com
نرم افزار تحت وب مديريت كتابخانه

نرم افزار تحت وب مديريت كتابخانه

با نصب نرم افزار تحت وب کتابخانه امکان راه اندازی چند کتابخانه با کتب، اعضا و مدیریت مستقل فراهم می شود ضمن اینکه همه کتابخانه ها تحت مدیریت عالی قرار دارند.